přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nejprve smíchej všechno koření. Kuřecí křídla osol, sůl promni do kůže a částí připravené směsi okořeň (zase malinko promnout koření do křídel). Křídla nech 60 minut odležet a natáhnout koření. Zbytek koření smíchej s hladkou moukou a solí a vejce vyšlehej do zvláštní misky s mlékem. V pánvi rozpal dostatečné množství oleje, ideální je, aby byla křídla ponořená, pokud to nelze, musí se otáčet. Ideální je tedy fritéza na 160 °C, ale lze smažit i po menších dávkách v rendlíku. Křidélka obal nejprve v okořeněné mouce, pak ve vajíčku s mlékem a opět v okořeněné mouce. Dobře všechno přitiskni a pozvolna smaž v rozpáleném oleji asi 15 minut, aby byly křídla parádně propečený. Po vyjmutí nech odkapat nebo osuš papírovým ubrouskem a dej na pár minut do trouby rozpálené na 160 °C. Taková správná kaéfková smažená kuřecí křídla si zaslouží některé z příloh níže.