přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do hrnce dej na čtvrtky rozdělenou opláchnutou slepici, přidej mrkve, petržele, celer, neoloupané cibule, česnek a jarní cibulky i s natí. Přidej také nového koření a celý pepř.
Zalij studenou vodou tak, až je veškerý obsah hrnce zhruba 3 cm pod vodou, zakápni polévkovým kořením a přidej lžičku sypkého polévkového koření. Zprudka zavař a dále vař velmi pozvolna doměkka asi 1,5 hodiny.
Průběžně dolévej studenou vodou tak, aby hladina byla stále stejná. Nečistoty a sraženiny průběžně odstraňuj malým sítkem. Poté maso vyjmi a nakrájej na menší kusy. Vývar sceď a dochuť solí nebo sypkým kořením (například Vegeta), špetkou cukru a pár kapkami citrónu.
Uvařenou zeleninu nakrájej na větší kusy. Nudle nebo jinou těstovinu do polévky vař zásadně zvlášť a dávej do polévky až při podávání, stejně tak maso i zeleninu. Nakonec na ozdobení a provonění můžeš použít nahrubo nasekanou petrželovou nať.