přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Selské brambory jsou jednoduché. Uvař menší stejně veliké brambory ve slupce v lžičkou soli osolené vodě. Jakmile budou brambory lehce vařené, což zjistíš tak, že bramboru po napíchnutí sklepneš a sama sklouzne, brambory slej a nech vychladit. Vychladlé brambory nakrájej na čtvrtky a červenou papriku na centimetrové kostičky.
Na rozpáleném oleji za občasného promíchání restuj nejdříve brambory a na posledních pár minut přidej stroužek česneku a pokrájenou papriku, můžeš přidat i na větší kousky pokrájenou cibuli přimíchat drcený čerstvý pepř nebo chilli kousky.
Restuj pár minut, můžeš případně nechat dopéct na pár minut v troubě při 200 ℃. Česnek můžeš před podáváním vyjmout, svoji historickou povinnost již splnil při restování.