přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Brambory očisti, dej do lžičkou soli osolené vody a přiveď k varu. Až sklepnutím z ostrého nože brambora sklouzne, jsou brambory hotové. Na posledních 10 minut dej k bramborám vařit vejce. Po uvaření brambory slej a spolu s vejci nech rozprostřené vychladnout.
V mezičase smíchej v 2 lžičky octa s hořčicí a pomalu přilévej olej, který vešleháš metličkou, aby vznikla hustá zálivka. Podle chuti ji osol a opepři. Brambory nakrájej na centimetrová kolečka, dej do větší mísy a opatrně přilej zálivku. Mezitím nakrájej na menší kolečka a kostičky jarní cibulky, nakládané okurky a uvařená vejce.
V menší misce si smíchej majonézu se zakysanou smetanou, přidej zbylé 2 lžíce octa a opět podle chuti osol a opepři. Směs vmíchej do vychladlých brambor a přidej také nakrájené cibulky, nakládané okurky, hladkolistou petrželku (nech si stranou lžíci petrželky na dozdobení), nasekaný kopr a vejce. Salát z nových brambor je skvělá příloha k následujícím hlavním chodům.