přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Jablka omej, zbav jádřinců a nakrájej na 2mm plátky. Dej je do misky, přilej 2 polévkové lžíce olivového oleje a promíchej. Hroznové víno ideálně světlé a tmavé po 150 g rozeber na jednotlivé kuličky, dej je do druhé misky a smíchej se dvěma lžícemi olivového oleje. Jablka přesuň na plech vyložený pečícím papírem a peč v předem vyhřáté troubě na 180 ℃ asi 15 minut. Poté přidej hroznové víno a peč dalších 10 minut, dokud nebude ovoce měkké. Poté ho odlož stranou. V mezičase si připrav dresink smícháním jablečného octa, 3 lžic olivového oleje, javorového sirupu, mletého chilli a soli. Dej stranou. V misce smíchej umytý a osušený salát a nakrájenou kadeřavou kapustu. Přidej dresink a promíchej. Následně přidej pečené ovoce, posypej dýňovými semínky a podávej. Salát s jablkem a pečenými hrozny můžeš spojit s těmito hlavními chody.