přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Rozmazlená kari rýže je vychytaná, že postačí jako hlavní chod. Do středního hrnce dej olej a rozehřej. Do horkého oleje vyspej ideálně dlouhozrnnou rýži a za neustálého míchání rýži smaž, dokud není matně bílá. Následně vlej osolenou vodu (pozor, bude to prskat) a neustále promíchávej, dokud se při míchání do kříže voda s rýží hodně pomalu neslévá. Pokud máš po ruce, vmíchej 2 lžíce předsmažené cibulky pro výraznější chuť. Rýži stáhni ze stran hrnce, vytvaruj do mírného jehlanu, přiklop pokličkou a vlož na asi 15 minut do trouby rozpálené na 150 ℃. Během pečení několikrát vyndej a rýži promíchej. Rýže je hotova ve chvíli, kdy je měkká a suchá. V mezičase si na pánvi rozehřej lžíci másla, přidej vejce, které maximálně rozmíchej ideálně za použití metličky. Přidej kari a dobře promíchej. Hotovou rýži krátce osmaž na pánvi spolu s vejci. Do směsi můžeš přidat osmaženou zeleninu, na malé kostičky nakrájenou a osmaženou anglickou slaninu nebo kuřecí maso.