přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nejdříve vařit 2 střední brambory do osolené vody. Z římského salátu odloupej listy tak, aby byly vcelku. pěkně roztažené je potop celé do vody třeba v plechu. Cibuli nakrájej na větší kostičky, papriku bez jádřince na menší kostičky a mrkev nastrouhej na hrubším struhadle. Cibuli, papriku i mrkev osmaž na lžíci olivového oleje do změknutí.
Uvařené brambory nastrouhej na jemném struhadle a v misce smíchej se směsí zeleniny. Osol lžičkou soli ideálně čerstvě mleté, stejně tak posypej špetkou čerstvě mletého pepře, přidej lžičku hladké mouky, mozzarellu nastrouhanou nahrubo a vše pořádně promíchej. Římský list nech okapat a rozlož ho na stůl.
Doprostřed dej hromádku ze dvou vrchovatých lžic a zabal do 4cm kulatých závitku nejdříve z krajů a pak shora a zdola. Utažené závitky, které drží tvar obal v mouce, mírně osoleném vajíčku a ve strouhance a pozvolna smaž na rozehřátém oleji ze všech stran. Nech lehce vychladnout a podávej "do ruky" nebo s přílohou. Římské závitky jsou boží s následujícími přílohami.