0

Rajská omáčka z karamelu

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

bobkový list
bujón zeleninový
citrón
cukr
nové koření
olej / tuk
pepř celý
rajčatový protlak
sůl
zelenina pod svíčkovou

4 lžíce oleje, 4 lžíce cukru, proužková zelenina pod svíčkovou, velké balení rajčatového protlaku, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, bobkový list, zeleninový bujón, lžička soli a pár kapek citrónu

čas u plotny
35 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
rendlík
cena porce
15
počet porcí
4 porce
hodnocení
oblíbené, skvělá rychlovka

Rajská omáčka začíná přípravou karamelu. Do hrnce dej čtyři lžíce oleje a rozehřej. Přidej 2 lžíce cukru a za stálého míchání po pár minutách vytvoř světlý karamel. Přidej 200 g proužků zeleniny pod svíčkovou. Zelenina pustí vodu a karamel se v ní rozpustí.

Přidej velké balení rajčatového protlaku, zarestuj a přidej nové koření, celý pepř a bobkový list. Zalej 750 ml zeleninového vývaru, který si připravíš krátkým převařením zeleninového bujónu.

Vař asi 15 minut a nakonec zahusti tmavou jíškou a 5 minut provař. Celou omáčku přeceď, nemixuj a dochuť jí cukrem, solí, můžeš pár kapek citrónu. V případě, že podáváš s masovými koulemi, koule v omáčce krátce provař.

Ověřený recept YouCook
Recept jemné masové kuličky
Jemné masové kuličky
Ideální jídlo, které se hodí vždy a všude.

5

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Masové kuličky
Sekané biftečky
Taková lepší ikeácka věc u Tebe doma

10

Recept do práce
Recept YouCook Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Skvělý knedlík z karlovarského kraje ze starých rohlíků.

6

Recept do práce
Recept YouCook Rychlý houskový knedlík z hrnku
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.

7

načítání dalších receptů