přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Rajčatové špagety na víně sice obsahují víno, ale i tak jsou vhodné i pro děti, víno se totiž vyvaří. Na dostatečně velké pánvi si rozehřej dvě lžíce oleje, přidej na nudličky nakrájené cibule a smaž několik minut, poté přidej celé stroužky česneku, na tenké nudličky nebo proužky nakrájenou mrkev, podlej červeným vínem a nech krátce zavařit. Následně přidej mleté maso a rozmělni ho, nech ho alespoň deset minut vysmažit. Zbytek lahve nevyhazuj a večer využij, k čemu byla primárně určená. Řádně promíchej, stáhni ohřev a přikop pokličkou. V mezičase si dej vařit lžičkou soli osolenou vodu na špagety. Směs občas promíchej, případně malinko podlej vodou. Do vroucí vody vlož napůl přelomené špagety a řádně promíchej, ať se neslepí. Špagety vař pouze do konzistence al dente. Směs masa promíchej a vlož nakládaná rajčata. Zbytky v konzervě pořádně rozmíchej se lžící cukru a vodou ze špaget, vlej do směsi a opět pořádně promíchej. Špagety al dente přendej s trochou vody ze špaget do směsi a pořádně z obou stran promíchej. Nech odstát a případně dochuť solí, či pepřem, pokud chceš ostřejší parádu, přidej chilli kousky. Při servírování můžeš posypat sýrem typu parmazán nebo pokrájenými kousky zelených oliv.