0

Povidlová omáčka

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

citrón
cukr
jíška tmavá
skořice
švestky

250 g švestkových povidel nebo sušených švestek, celá skořice, lžíce tmavé jíšky, lžíce cukru, špetka citrónové šťávy a trocha citrónové kůry

čas u plotny
25 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
rendlík
cena porce
16
počet porcí
4 porce
hodnocení
lahůdka

Povidla nebo sušené švestky rozvař ve vodě, přidej skořici a zahusti lžící tmavé jíšky. K zahuštění můžeš také použít solamyl pečlivě rozmíchaný v malém množství studené vody.

Podle potřeby přislaď cukrem nebo přidej na kyselosti citronovou šťávou a ochuť strouhanou kůrou citrónu. V případě, že připravuješ omáčku ze sušených švestek, proceď ji. Omáčku můžeš před koncem varu přichutit lžící rumu.

energie celkem ∽ 766 kcal
bílkoviny
∽ 3,3 g
tuky
∽ 4,3 g
sacharidy
∽ 171 g
z toho cukry
∽ 153 g
energie porce ∽ 192 kcal
bílkoviny
∽ 0,8 g
tuky
∽ 1,1 g
sacharidy
∽ 42,9 g
z toho cukry
∽ 38,2 g
Máš nápad na zlepšení nebo je tu chyba?
Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Marinovaná kuřecí prsa
Marinovaná kuřecí prsa
Konec suchým prsům na grilovačkách.

5

Recept na levné jídlo
Recept YouCook Restovaná kuřecí prsa
Restovaná kuřecí prsa
Zdravá rychlovka ideální k mnoha omáčkám a přílohám.

3

Recept YouCook Vařené vepřové maso
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.

8

Recept do práce
Recept YouCook Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Skvělý knedlík z karlovarského kraje ze starých rohlíků.

6

Recept do práce
Recept YouCook Rychlý houskový knedlík z hrnku
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.

7

Recept YouCook Vařené hovězí
Vařené hovězí
Základ pro mnoho klasických receptů s omáčkami. Lez předvařit a uložit do mrazáku.

8

načítání dalších receptů