přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Podušená kachna je způsob, jak ji nepéct řadu hodin v troubě a výsledek je náramný. Nutno říct, že kachna by měla být mladá ne vyběhaná jak Usain Bolt. Hodně mladou kachnu rozčtvrť a vykosti hodně ostrým nožem na čtvrtky. Zbav jí tučných částí, ale ne kůže. Řádně osol a promíchej.
Na pekáči na tuku opeč na straně kůže dozlatova, lehce opěpři čerstvě drceným pepřem, poté otoč, chvilku opékej, posypej lžící kmínu, oloupané stroužky česneku, zalej litrem vody a dus pod pokličkou doměkka. Průběžně podlévej vodou.
Asi po 2 hodinách, když je maso měkké, vyjmi maso a výpek opět zalej 3 deci vody, přidej kmín, černý pepř a předsmaženou cibulku. Povař 15 minut, zceď omáčku a podávej, případně dochuť.