přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Pizza těsto jako základ italského jídla „co dům dal“ není těžké na přípravu. V malé misce smíchej droždí, teplejší mléko, špetku soli, špetku cukru a špetku hladké mouky. Kvásek nech vyběhnout přikrytý na teplém místě asi 15 minut. V další misce smíchej rajčatový protlak nebo ideálně plechovku pasírovaných rajčat, bazalku, špetku pepře, sušený česnek a rozmíchej. Ve větší míse smíchej hladkou mouku, olivový olej, deci studené vody, lžičku soli, přidej vzniklý kvásek a řádně promíchej vařečkou. Vznikne řidší těsto, které nech zakryté utěrkou odpočinout asi 20 minut na teplém místě. Vykynuté těsto dej na pomoučenou pracovní desku a válečkem nebo lahví vína rozválej do tenka. Poté těsto přesuň na plech (použij pečící papír nebo plech vymaž trochou oleje), pomazej rajčaty a pokládej ingredience dle libosti (salám, slanina, šunka, sýry, olivy) a peč na 180 ℃, dokud nejsou okraje krásně propečené.