přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Ve lžičkou soli osolené vodě uvař v rendlíku penne nebo jiné oblíbené těstoviny. Kuřecí maso nakrájej na centimetrové nudličky a smaž na rozpáleném oleji nebo tuku dozlatova a relativně zprudka. Kuřecí u nás obsahuje dost vody, takže to asi bude prskat.
Během smažení přidej 2 celé stroužky česneku a mrkev na tenké plátky o délce lžíce. Pokud smažíš zprudka, stále míchej. Po usmažení masa vmíchej 2 lžíce rajčatového protlaku a asi 2 minuty restuj.
Pokud se protlak začne připalovat, okamžitě přidej 3 lžíce vody, následně přidej další dva stroužky česneku pokrájené na tenké plátky, cibuli pokrájenou na nudličky a rajčata pokrájené na čtvrtinky.
Vše restuj dohromady, dokud cibule nezměkne. Důležité je stále míchat, mrkev a tomatová pasta mají chuť se neustále připalovat. Vše restuj asi 10 minut, dokud cibule nezměkne. Pro vůni a chuť můžeš přidat 2 lžíce másla.
Dochuť solí a drceným pepřem a přidej protřepanou smetanu, lžičku cukru a na mírném ohřevu za občasného míchání povař asi tak 3 minuty. Na závěr přidej zcezené penne a důkladně promíchej. Servíruj například s posypaným parmazánem, ještě větší nářez je pár kapek sladké chilli omáčky.