přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nejprve si zadělej kvásek smícháním 21g droždí, 100 ml vlažné vody, lžičky cukru a lžičky mouky. Nech asi 15 minut odpočívat, než kvásek vzejde. Mezitím si do větší mísy připrav 150 ml vlažné vody, lžíci mléka, 2 lžičky soli, 6 lžic másla nebo sádla a zbytek mouky, promni prsty a nakonec přimíchej i kvásek.
Těsto přibližně 10 minut ručně propracovávej a nech kynout minimálně 45 minut. Až těsto zdvojnásobí svůj objem, začni tvořit rohlíky (točením do sebe) nebo houstičky pletením přes sebe, které potři žloutkem rozšlehaným s jednou lžící mléka.
Můžeš je posypat lehce kmínem, mákem, sezamem nebo hrubou solí. Pečivo nech ještě 10 minut odpočinout a nakynout, nakonec je vlož na 15 minut do předem vyhřáté trouby na 200 ℃ a peč dozlatova.