přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Pro pečené plněné brambory předehřej troubu na 200 °C. Brambory polož na plech vyložený pečicím papírem, pokapej olejem, osol a opepři. Peč asi 45 minut doměkka. Brambory vyndej z trouby a nech je 5 minut chladnout. Zvyš teplotu na 220 °C.
V mezičase na pánvi opeč dokřupava na proužky pokrájenou slaninu. V misce ji smíchej s pažitkou. Brambory podélně nařízni tak, aby půlky držely pohromadě. Opatrně vydlabej vnitřek. Vydlabanou bramborovou dužninu dej do misky, osol, opepři a rozmačkej vidličkou.
Přimíchej zakysanou smetanu, polovinu sýra a dvě třetiny slaninové směsi. Pomocí lžíce naplň směsí brambory, polož zpět na plech, dej do trouby a peč asi 10 minut. Podávej posypané pažitkou, zbytkem sýra a slaninové směsi.