přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Zvlášť si připrav omáčku bešamel, tedy v rendlíku si rozpusť máslo a přidej vrchovatou lžíci hladké mouky. Za stálého míchání vytvoř světlou jíšku. Až ucítíš vůni másla, přidej postupně mléko až do požadované hustoty.
Dobře rozšlehej metličkou a přiveď k varu. Osol a lehce opepři. Omáčku provař po dobu asi 5 minut. Před koncem varu přidej 12% smetanu a promíchej.
Přidej lžičku octa, špetku cukru a trochu bílého pepře. Pažitku nasekej na centimetr a přidej do horké omáčky, ale už nevař. Dochutit můžeš solí, suchým zeleninovým kořením a pár kapkami citronu.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.