0

Omáčka k masu

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

bílé víno
červené víno
mouka hladká
sůl

deci stolního vína, 2 lžíce hladké mouky a půl litru zeleninového vývaru

čas u plotny
8 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
pánev
cena porce
5 Kč
počet porcí
4 porce
hodnocení
skvělá rychlovka

Nespálený výpek od smažení masa včetně oleje (pokud ho není přemrštěné množství) lehce zapraš moukou a krátce zarestuj. Následně zřeď půl litrem připraveného zeleninového vývaru (stačí krátce převařit kostku zeleninového bujónu v půl litru vody) a deckou vína.

Pokud omáčku podáváš k bílému masu, přidej víno bílé, pokud omáčku podáváš k červenému masu, použij víno červené. Lehce povař a případně dochuť solí či pepřem. Můžeš zahustit světlou nebo tmavou jíškou do požadované konzistence, poté jetě chvilku povař za stálého míchání.

energie celkem ∽ 956 kcal
bílkoviny
∽ 3,2 g
tuky
∽ 90,3 g
sacharidy
∽ 22,4 g
z toho cukry
∽ 8,1 g
energie porce ∽ 239 kcal
bílkoviny
∽ 0,8 g
tuky
∽ 22,6 g
sacharidy
∽ 5,6 g
z toho cukry
∽ 2,0 g
Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Bílé zadělávané zelí
Bílé zadělávané zelí
Pro fanoušky zahuštěného zelí jednoznačná volba.

9

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Kapustové zelí
Kapustové zelí
Skvělý a skoro nepoznatelný záskok za bílé zelí a přitom rychle připravený.

8

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Červené zelí s cibulkou
Červené zelí s cibulkou
Vynikající zelíčko na sladko provoněné cibulkou.

6

Recept do práce
Recept YouCook Smažené noky
Smažené noky
Jednoduchá pecka z pánve za pár minut.

2

Recept YouCook Vařené vepřové maso
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.

8

Recept YouCook Vařené hovězí
Vařené hovězí
Základ pro mnoho klasických receptů s omáčkami. Lez předvařit a uložit do mrazáku.

8

načítání dalších receptů