přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Plec očisti, zbav tuku, šlach a nakrájej přes vlákno masa na centimetrové řízky. Okraje lehce nařízni ca 1 cm dovntř, ať se maso nekroutí při pečení. Lehce naklepej z obou stran, osol lžičkou soli a opepři.
Řízky poctivě obal nejdříve ve strouhance, strouhanku zatlač, ať pořádně drží. V druhé misce si rozšlehej vejce, půl lžičky soli, špetku pepře. Po strouhance řízky obal ve vajíčku a dávej na rozpálený tuk v pánvičce. Tuku by mělo být tak 3 mm. Smaž po obou stranách dozlatova a pokládej našikmo do pekáče vyskládaného plátky másla.
Osmažené řízky vyskládej do pekáče našikmo částečně ve sklonu na sebe. Peč doměkka asi 40 minut v troubě rozpálené na 150 ℃. V průběhu pečení kontroluj, zda-li se máslo nepřepaluje a případně malinko dolej vodou. Maso kontroluj, mělo by mít krásně měkké. Po upečení využij zbylé máslo a třeba ho přidej do vařených brambor.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.