přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Husu očisti, případně zbav vnitřností, řádně osol vně i uvnitř. Cibuli nakrájej nadrobno a zpěň na másle. Zelí i jablka nakrájej nadrobno, vlož do pánve s pokrájenou cibulí, vše osol, opepři, přislaď cukrem a přikysel octem.
Pár minut podus a řádně promíchej. Husu naplň nádivkou, otvor zajisti jehlou a dej na pekáč. Podlij vodou, přiklop a peč v troubě dozlatova, občas podlévej.
Klíčová je doba pečení, husu je nutné péct pomalu, takže počítej s 12 až 15 hodinami pečení asi na 80 ℃. Ideální je tak začít péct například předvečer svátečního oběda. Nadívaná husa je skvělá klasicky se zelím nebo knedlíkem, zkusit můžeš třeba i smažené noky.