přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Mouku, půlku měkkeho tvarohu, vejce, sůl a olej smíchej se dohromady. Vypracuj pěkně ručne hladké těsto.
Těsto rozkrájej na rovnoměrné díly, do kterých zabal ovoce dle chuti, v našem případě vypeckované půlky meruněk.
Do každého knedlíku zabal dvě půlky a pořádně uzavři. Dej si záležet, ať při varu neprasknou. Trošku si s tím pohraj, ať mají hezký tvar.
Pokud se Ti těsto lepí na prsty, můžeš knedlíky lehce obalit v polohrubé mouce. Knedlíky dej do vroucí vody a vař asi 15 min na střední ohřev. Mezitím si v rendlíku rozpusť máslo na polévání při servírování a nastrouhej si najemno tvrdý tvaroh.
Vodu slej a podávej s moučkovým cukrem, tvrdým tvarohem, měkkým tvarohem, který můžeš rozředit deckou mléka a přelité rozpuštěným máslem. Fantastické jsou také doplňky stravy jako třeba kakao, kysaná smetana nebo třeba strouhanka opraženou s cukrem na pánvi.