přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Brambory je ideální vařit trochu v předstihu, aby stihly vychladnout, pak je chuť výrazně lepší. Brambory uvař ve slupce v osolené vodě. Že jsou uvařené poznáš napíchnutím brambory na nůž - po sklepnutí sáma sklouzne. Brambory slej a dej vychladnout.
Slaninu nakrájej na půlcentimetrové proužky a restuj na pánvi, až je slanina opražená, přidej na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný stroužek česneku a pokračuj v pozvolném restování.
Vychladlé brambory bez slupek v misce rozmačkej třeba vidličkou a přidej do směsi slaniny s cibulí. Pomalu promíchej za mírného ohřevu, před podáváním můžeš česnek vyhodit. Mačkané brambory se slaninou můžeš doplnit následujícími omajdami nebo salátky.