přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Porce lososa osol, pokapej citronovou šťávou a lehce opepři a nech tak čtvrt hodinky odležet.
V mezičase pokrájej žampióny na půlky a orestuj na 2 lžících oleje. Žampióny vyjmi a udržuj je teplé například v troubě na 50 ℃.
Pokud je to nutné, přidej trochu oleje a orestuj lososa nejdříve kůží dolů a pak po obou bočních stranách na každé tak 4 minuty.
Lososy dej na talíř a vlož do vyhřáté trouby. Zbytek oleje zapraš hladkou moukou, orestuj dozlatova a zalij smetanou. Neustále míchej a provař do zhoustnutí omáčky.
Vypni ohřev a vmíchej nasekaný kopr, dochuť dle potřeby solí a pepřem, přidej citrónovou šťávu a vmíchej žampiony.
Na talíř dej přílohu (třeba těstoviny), na ni polož porci lososa a přelij omáčkou se žampiony. Ozdobit můžeš plátkem citronu nebo limetky či snítkou kopru. Losos se žampióny se skvěle snoubí s těmito salátky a polévkami.