přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Máslo si rozděl na větší kousky velikosti lžíce a dej do mrazáku vychladit. Kýtu nakrájej na vetší plátky, které pořádně opatrně naklepej přžes fólii nebo igelitový sáček do ca 5mm síly. Řízek by neměl být děravý jak státní kasa, aby z něj nevytekl máslový poklad. Řízky osol a opepři.
Na polovinu řízku polož ztuhlé máslo, znovu ho posol a přidej najemno nasekanou pažitku. Můžeš použít také bylinkové nebo česnekové máslo. Řízek překlop a paličkou přiklepni okraj,aby máslo nevyteklo. Uzavři klidně párátky, která nelámej, ať je můžeš snáze vyndat.
Klasicky obal v trojobalu, tedy v hladké mouce, osoleném metličkou rozmíchaném vejci a strouhance. Vše pevně přitlač, ať to dobře drží. Smaž zprudka minimálně v centimetru oleje na rozpáleném oleji na jedné i druhé straně dozlatova. Ihned podávej, dokud je máslo tam, kde má být.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.