přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Máslo si rozděl na větší kousky velikosti lžíce a dej do mrazáku vychladit. Pokud máš bylinkové máslo, ideální volba. Prsa prořízni podélně od půlky směrem do stran tak, aby bylo možné máslo vložit dovnitř. Neprořezávej tedy úplně až do krajů. Řízky osol a opepři.
Do vnitř kuřecích prsou vlož malinko osolené ztuhlé máslo ideálně posypané třeba jemně nasekanou pažitkou. Uzavři prso párátky tak, aby máslo nevyteklo. Párátka nelámej, ať je můžeš po usměžení snáze vyndat. Prsa obal klasicky v trojobalu, tedy v hladké mouce, osoleném metličkou rozmíchaném vejci a strouhance. Vše pevně přitlač, ať to dobře drží.
Smaž zprudka minimálně ve 2 centimetrech rozpáleného oleje klidně na menší pánvi, hlavně ať řízky hezky plavou. Smaž do zlatova, pozvolna otáčej bez propíchnutí vidličkou. Po usmažení nech řízky okapat od zbylého tuku, osuš kuchyňskou papírovou utěrkou a opatrně vyjmi párátka.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.