přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Vem květák a rozsekej ho na větší kusy – žádný blechy, ať z toho něco je! Hoď ho do hrnce s vodou, přisyp sůl a lupni tam lžičku másla, ať si to užije.
Až se ti to hezky uvaří doměkka, čtvrtku květáku si šoupni bokem. Růžičky pěkně oddělej a zbytek květáku nakrájej na menší kousky, vrať zpátky do hrnce a vem tyčový mixér a rozmixuj to tak, že i hladina rybníka ti bude závidět, jak je to jemný.
Teď to malinko přitvrdíme – nasypej tam sypkou světlou jíšku a vlij smetanu na vaření. Ještě jednou to projet mixérem – ať to máš jak krém z drahé restaurace.
Jestli máš doma mrkev, šoupni tam trochu na tenký nudličky – hele, žádný hranolky, pěkně julienne, ať se předvedeš. Nech to bublat asi tak 10 minut, žádný divočiny. Nakonec opatrně vrať ty růžičky květáku, co sis schoval – ty teď udělaj parádu.
Na závěr tam švihni trochu polívkovýho koření, špetku bílýho pepře a klidně další lžíci másla, protože másla není nikdy dost. No a na ozdobu posekej pažitku nebo petrželku – čím víc, tím líp! A pokud chceš extra šmrnc, přidej malou lžičku smažený cibulky – ta tam udělá totální finiš jak v MasterChefu.