přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Kuřecí vývar je skvělý a ne až tak složitý. Kuře rozděl na čtvrtky, opláchni vodou, vlož do většího hrnce se 4 litry vody, přidej na stejné větší kusy nakrájený celer, mrkev, petržel, očištěnou, ale neloupanou cibuli a v ideálním případě také jarní cibulku. Přidej nové koření, celý pepř, ideálně pár kapek Maggi a osol.
Přiveď do varu a následně sniž ohřev tak, aby voda pouze mírně perlila. Bez pokličky vař doměkka asi 45 až 60 minut. V průběhu vaření odebírej jemným sítkem z povrchu a ze stran nečistoty a usazeniny, aby byl vývar krásně průzračný a čistý.
Poté vývar zceď přes sítko, zeleninu nakrájej na menší kousky (nebo ji můžeš použít k dalšímu zpracování), maso ober, zbav kůže a také pokrájej na menší kousky. Hotovou polévku dochuť, můžeš použít sypké polévkové koření (například Vegetu) a sekanou petrželku. Pro zvýraznění chuti můžeš přidat lžičku másla a pár kapek citrónu.