přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Kuřecí stripsy chtějí trochu Tvé zručnosti. Ve velké míse smíchej mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a cukr. Dobře promíchej, aby se všechny ingredience rovnoměrně rozložily.
K suchým ingrediencím přidej studenou vodu a bílý ocet. Studená voda je důležitá, aby se zvýšila křupavost těsta. Šlehej, dokud nebude směs hladká a bez hrudek.
Těsto příliš nemíchej, některé malé hrudky jsou jemné a mohou přispět k celkové struktuře. Těsto by mělo být dostatečně husté, aby pokrylo zadní stranu lžíce, ale stále dostatečně tekuté, aby odkapalo. Nech těsto uležet asi 10 minut.
Tato doba odpočinku umožní prášku do pečiva a jedlé sodě začít pracovat a vytvářet malé vzduchové bubliny pro extra křupavost. V mezičase si nakrájej kuřecí prsa na nudličky nebo kousky tvaru, jež Ti vyhovují.
Kousky osol a opepři dle chuti. Kousky kuřete ponoř do těsta a ujisti se, že jsou zcela obalené. Opatrně je ponoř do 190 ℃ horkého oleje ve fritéze nebo pánvi.
Smaž do zlatohnědé a křupavé, obvykle 3-4 minuty, v závislosti na velikosti kousků. Usmažené kousky vyjmi děrovanou lžící a nech okapat na papírových utěrkách, aby jsi odstranil přebytečný olej. Kuřecí stripsy jsou skvělé s následujícími přílohami a salátky.