přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Zelí nakrouhej nebo pokrájej na kratší tenké nudličky. Do většího hrnce dej půl litru vody a přiveď k varu. Do vroucí vody dej jednu kostku kuřecího bujónu, nech rozpustit a přidej nakrouhané zelí. Vař doměkka asi 15 minut.
Mezitím si nakrajej maso kuřecí maso větší kousky a zprudka osmaž dozlatova na rozehřátém olivovém oleji spolu se dvěma celými stroužky česneku. Až je maso po několika minutách osmažené, přidej mletou papriku, krátce orestuj a následně přidej dvě lžíce rajčatového protlaku. Opět lehce orestuj a stáhni ohřev.
Změklé zelí spolu s vývarem přelej do pánve k masu a dus, dokud se většina vody neodpaří. Na závěr přidej petrželku nebo kopr pro výraznější chuť i vůni. Kuřecí se zelím se velmi chutné s bramborami, noky nebo knedlíky.