přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Kuře na paprice z kuřecích stehen, která pořádně omyj a dej vařit asi do 2 litrů vody spolu s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Ke stehnům před varem přidej oloupanou a do kříže částečně nakrojenou cibuli. Vař asi hodinu dokud maso nezměkne, ideálně je ale vařit pomalu a déle, třeba i 4 hodiny. Vývar slej přes ceník do mísy a v hrnci, kde jsi vařil stehna rozpusť máslo, zasypej hladkou moukou a za stálého míchání asi minutu upraž mouku. Až je mouka světle hnědá, přidej do jíšky papriku a opět za stálého míchání opraž asi minutu, následně pomocí metličky přilévej horký kuřecí vývar připravený krátkým převařením kostky kuřecího vývaru v litru vody a jíšku dobře rozmíchej. Vař asi půl hodiny, přidej smetanu, kostku kuřecího nebo slepičího bujónu, lžíci cukru a vař asi 10 minut. Na závěr přidej maso, dochuť solí, případně zahusti světlou jíškou.