přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Krůtí stroganov začni nakrájením prsou na nudle o velikosti silných hranolek. Prsa osol, opepři a dobře promni. Do větší hluboké pánve přidej 5 lžic oleje. Maso vlož do rozehřátého oleje a zprudka restuj za stálého míchání.
Až chytne barvu, přidej jednu vrchovatou lžíci rajského protlaku, půl kávové lžičky cukru, dobře promíchej a maximálně 2 minuty restuj. Přidej na proužky na krájenou větší červenou cibuli a opět krátce zarestuj.
Poté zalej řádně protřepanou 33% smetanou a při mírné teplotě přiveď pozvolna k varu a za stálého míchání počkej na zhoustnutí. Během vaření postupně přilévej opět řádně protřepanou 12% smetanu na vaření, přidávej ji až do požadované hustoty. Na konec přidej dvě střední na tenké nudličky nakrájené okurky zbavené konců.
Velmi krátce povař a dochuť. Stroganov můžeš vytunit špetkou chilli a pár kapkami citrónu. Při podávání můžeš ozdobit nahrubo nasekanou pažitkou nebo petrželkou a na půlky nakrájenými cherry rajčátky. Krůtí stroganov je skvělý s následujícími přílohami.