přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Kuřecí maso nakrájej na větší kusy velikosti palce. Nalož ho klidně i den dopředu do sojovky, sezamového oleje, cukru, česneku, jedlé sody a pepře. Před zpracováním přidej bílek a kukuřičný škrob a nech 10 minut odležet.
Naložené maso dej do těstíčka, které připravíš smícháním kukuřičného škrobu, hladké mouky, půl lžičky jedlé sody, prášku do pečiva, špetky soli, jednoho vejce a 2 šálků vody.
Rozpal pánev na 180° a vlož po jednom kuřecí kousky z těstíčka do pánve s 10 lžícemi oleje. Smaž 5 minut a pak vyndej maso z pánve. Z oleje vyber všechny zbytky, aby byl olej čistý.
Olej znovu rozpal, tentokrát víc, aspoň na 190 ℃ a vlož kuřecí kousky znovu do pánve a smaž 2 minuty do křupava. Tohle dvojité smažení má smysl, kuře je křupavější a není tak mastné. Maso vyndej a nech okapat.
Připrav si omáčku smícháním 2 lžic sojovky, lžíce ústřicové omáčky, lžíce rýžového octa, 3 lžic medu, špetky soli, špetky bílého mletého pepře, hrnku kuřecího vývaru, který si třeba připrav krátkým převařením kuřecího bujónu a lžíce kukuřičného škrobu.
Na středním plameni nalej omáčku do pánve a k tomu přilej kukuřičný škrob rozmíchaný v poměru jedné lžíce škrobu na 3 lžíce vody. Míchej, dokud omáčka nezhoustne. Kuřecí kousky vlož do omáčky, posypej jarní cibulkou a sezamovými semínky.