přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nejprve si připrav omáčku bešamel. V hrnci si rozpusť 3 lžíce másla a přidej vrchovatou lžíci hladké mouky. Za stálého míchání vytvoř světlou jíšku. Až ucítíš vůni másla, přidej postupně mléko až do požadované hustoty. Dobře rozšlehej metličkou a přiveď k varu.
Osol a lehce opepři. Omáčku provař po dobu ca 5 minut. Před koncem varu přidej 12% smetanu a promíchej. Do připraveného scezeného bešamelu přidej lžičku cukru, pár kapek octa a krátce povař. Pokud je to nutné, zahusti světlou jíškou.
Přidej najemno nastrouhaný čerstvý křen, lžíci másla a vypni ohřev. Omáčku s křenem už nevař, protože by mohla zhořknout. Dochuť solí nebo suchým zeleninovým dochucovadlem. Na závěr přidej nasekanou petrželku a pár kapek citronu.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.