přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nejprve si připravíme omáčku bešamel. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Až ucítíme vůni másla, přidáme postupně mléko až do požadované hustoty. Dobře rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Osolíme a lehce opepříme. Omáčku provaříme po dobu ca 5 minut. Před koncem varu přidáme 12% smetanu a promícháme. Do připraveného scezeného bešamelu lžičku cukru, pár kapek octa a krátce povaříme, případně ještě zahustíme světlou jíškou. Přidáme jemně strouhaný křen, lžíci másla a vypneme ohřev. Omáčku s křenem nevaříme, protože by nám mohla zhořknout. Dochutíme solí nebo suchým zeleninovým dochucovadlem. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a pár kapek citronu.