přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Pro koktejlové řízečky zbav vepřovou panenku přebytečných blán po obvodu a nakrájej napříč na centimetrové plátky. Z obou stran naklepej zhruba na poloviční sílu a z obou stran osol a lehce opepři. Ve větší misce si důkladně rozšlehej vejce a hladkou mouku a lehce osol. Plátky masa obal ve směsi vejce a mouky a poté obal strouhankou.
Výhodou této směsi je fakt, že je obalování daleko jednodušší, ušetříš tím jednu misku, ale především směs můžeš uložit do ledničky a později si obalit a osmažit vždy čerstvé řízky. Smaž na dostatečném množství vepřového sádla se dvěma lžícemi másla tak, aby byly řízky minimálně z poloviny ponořené. Po osmažení nech odkapat a pokud okamžitě neexpeduješ, dej do pekáčku do svislé polohy do trouby vyhřáté na 80 ℃.