přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Katův šleh je taková zajímavá taškařice české kuchyně. Vepřové maso (může být kýta, plec, krkovice zbavená tlustého nebo panenka) nakrájej na nudličky. Pokud maso naložíš den předem do oleje, bude významně křehčí. V míse řádně opepři a promni a na asi 3 lžících oleje velmi zprudka ze všech stran orestuj dozlatova. Po orestování vyjmi z pánve zpět do mísy. Přidej zbývající olej a asi 10 minut na něm restuj delší proužky cibule a čerstvé kapie. Vmíchej plátky kyselých okurek a feferonek taktéž nakrájené na proužky a vmíchej protlak (nebo půl hrnku lepšího kečupu). Po krátkém orestování přidej zpět do pánve maso, přidej sójovku a worcester, přidejte hrnek vody a 30 minut podus doměkka. Pár minut před koncem vaření přidej cukr, osol a nakonec lžíci másla a následně vše pořádně promíchej.