přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Na karlovarský knedlík potřebuješ trochu staršího pečiva a malinko zručnosti. Rohlíky nakrájej na centimetrové kostičky, vejce rozděl do misek zvlášť na bílky a žloutky. Z bílků ušlehej metličkou tuhý sníh. Žloutky lehce prošlehej s pozvolna přilévaným mlékem. V rendlíku rozpusť máslo.
V míse smíchej rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidej sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Vše důkladně zamíchej. Postupně opatrně vmíchej sníh z bílků.
Připravenou hmotu polož na potravinářskou fólii a pevně zabal jako bonbon. Ten ještě zabal do jedné vrstvy fólie. Vlož do vroucí vody a vař 25 minut. Hotový knedlík vybal z fólie a nech 3 minuty odpočinout. Poté nakrájej na plátky silné 1,5 cm.