přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Pro kachní vývar použij kosti z vykostěné kachny bez kůže, biskupa a všeho tuku. Přidej droby z kachny, páteř přesekni napůl. Vlož do hrnce a přidej kořenovou zeleninu, přibližně stejně množství jako je kostí a drobů. Přidej jednu neoloupanou větší cibuli a půl hlavičky oloupaného česneku.
Osol, přidej jeden zeleninový bujón, černý pepř, sójovku a špetku chilli. Zalij horkou vodou tak, aby vše bylo ponořené. Vař pozvolna na mírném ohřevu asi 45 min, dokud není mrkev měkká. Vývar sceď přes sítko, vařenou mrkev, celer, droby (jen játra) a obrané maso z kostí nakrájej a vlož zpátky do vývaru.
Dochuť pepřem, špetkou sypkého polévkového koření, lžící sójové omáčky a lžící másla. Do vývaru také můžeš přidat pokrájené žampióny nebo rýžové nudle nebo nudle z čínské polévky, nudle rozmělni a nech krátce povařit ve vývaru. Nakonec přidej hrst nasekané petrželky. Kachní vývar je skvělá a silná polévka ze zbytků kachny, jejíž recept najdeš níže.