přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Pro marinádu opraž v pánvi nasucho pepř, římský kmín a koriandr. Vychladlé koření utluč nahrubo v hmoždíři, dej do mísy spolu s 1 lžící kokosového oleje, přidej kurkumu, polovinu citronové šťávy a rozmíchej v pastu. Ve vzniklé marinádě obal kousky kuřete a dej do chladu nejméně na 2 hodiny, nejlépe však přes celou noc.
V pánvi rozehřej lžíci kokosového oleje, přidej cibuli nakrájenou na proužky, česnek pokrájený také na proužky, čerstvý zázvor pokrájený najemno a na mírném ohřevu opékej asi čtvrt hodiny, dokud nezměknou a nezačnou zlátnout.
V mezičase si pokrájej masou na větší kousky velikosti lžíce. Při dej do pánve kuřecí kousky i s marinádou, osol a na vyšší ohřev restuj za stálého míchání asi 10 minut. Vlij kokosové mléko a přiveď k varu.
Sniž ohřev a vař asi 15 minut, nebo dokud není kuře hotové. Pokud chceš hustší omáčku, vař o dalších asi 10 minut déle. Po odstavení vmíchej zbylou citrónovou šťávu. Indické kuřecí kari je skvělé hlavně s rýží.