0

čas u plotny
260 minut
náročnost
náročnější
nádobí
pekáč a rendlík
cena porce
140
počet porcí
6 porcí
hodnocení
lahůdka

Pokud máš hudu mraženou, dej jí dva dny v lednici a pozvolně ji tam rozmraz. Dobře vykuchanou a očištěnou husu omyj, pořádně osol uvnitř i vně, okmínuj a dej v hlubším pekáči do trouby rozehřáté na 200 ℃.

Podlij vodou a nejdříve přikrytou husu podus. Během dušení obrať a dávej pozor, aby kůže nepřilehla k pekáči. Doba pečení je různá, podle stáří a velikosti husy, ale počítej s několika hodinami. Mladá husa je hotová téměř za hodinu, starší tučnější husu musíš nejdříve asi hodinu dusit pod pokličkou, teprve potom peč odkrytou.

Během pečení polévej výpekem, z pekáče ale opatrně sbírej sádlo, aby nezůstávalo ve šťávě a nepřepalovalo se. V průběhu pečení propichuj vidličkou kůrku, aby tuk z masa mohl vytékat. Husu upeč doměkka se zlatavou kůrčičkou.

Výpek z husy můžeš rozředit deckou vody, rozmíchat, krátce převařit a procedit. Pokud chceš omáčku hustější, nejdříve zasmahni ve vybraném husím tuku lžíci hladké mouky a pak přidej proceděný výpek výše. Omáčkou pak při podávání husu přelij. Pečená husa na kmíně je skvělá s přílohami níže.

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Kapustové zelí
Kapustové zelí
Skvělý a skoro nepoznatelný záskok za bílé zelí a přitom rychle připravený.

8

Recept na levné jídlo
Recept YouCook Kysané zelí na sladko s cibulkou
Kysané zelí na sladko s cibulkou
Vychataný zelí s předsmaženou cibulkou nejenom na neděli.

7

Recept You Cook Dušené čerstvé zelí
Dušené čerstvé zelí
Skvělá zdravá příloha v bílé nebo červené variantě.

7

Recept do práce
Recept YouCook Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Skvělý knedlík z karlovarského kraje ze starých rohlíků.

6

Recept do práce
Recept YouCook Rychlý houskový knedlík z hrnku
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.

7

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Sterilované červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Skvělá a zdravá příloha plná vitamínů a minerálů.

5

načítání dalších receptů