přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Hovězí maso opláchni vodou, vlož do většího hrnce se 4 litry vody, přidej na stejné větší kusy nakrájenou očištěnou zeleninu (celer, mrkev, petržel), půl palice neloupaného a očištěného česneku, očištěnou a neloupanou cibuli (v ideálním případě jarní cibulku). Přidej nové koření, celý pepř, ideálně pár kapek Maggi a osolíme. Přiveď k varu a následně sniž ohřev tak, aby voda pouze mírně perlila. Vař bez pokličky do měkka ca 2,5 hodiny. V průběhu vaření odebírej jemným sítkem z povrchu a ze stran nečistoty a usazeniny, aby byl vývar krásně průzračný a čistý. Poté vývar zceď, zeleninu vyjmi (po vychlazení ji můžeš využít k dalšímu zpracování). Maso nakrájej na požadované menší kousky nebo jej částečně využij také k dalšímu zpracování. Hotovou polévku dochuť, můžeš použít sypké polévkové koření a sekanou petrželku. Pokud chceš zeleninu v polévce, nakrájej novou očištěnou zeleninu na plátky julienne (milimetrové nudličky) a nech v polévce přejít tříminutovým varem. Pro zvýraznění chuti můžeš přidat špetku chilli a pár kapek citrónu. Hovězí vývar je skvělý stejně jako další báječné polévky níže.