přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Maso nakrájené na centimetrové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji, přidáme 2 lžíce předsmažené cibulky, lžičku plnotučné hořčice, krátce orestujeme, důkladně promícháme a hned zalijeme zeleninovým bujónem, aby jsme nepřipálili už tak smaženou cibulku. Zeleninový bujón si připravíme jednoduše rozpuštěním požadovaného počtu kostek bujónu v litru a půl vařící vody. Dále vše dusíme v přiklopeném hrnci na mírném ohřevu do měkka ca 60 minut. Nakonec přidáme 5 lžic tmavé jíšky (nebo více dle požadované konzistence), důkladně promícháme a krátce povaříme. Přidáme lžíci cukru a dochutíme pepřem, pár kapek citrónu, případně dosolíme. Pokud chceme verzi znojemské omáčky, krátce povaříme na drobné kousky nakrájené 4 střední nakládané okurky.