přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Houskový knedlík z hrnku vyžaduje trochu odolnější hrnky. Pět čtvrtlitrových rovných hrnků důkladně vymaž změklým máslem a vysypej hrubou moukou. V míse promíchej prosetou hrubou mouku, sůl, mléko, žloutky a umíchej hladké řídké těsto. Do těsta vmíchej na centimetrové čtverečky nakrájené a na másle opečené kousky pečiva a přidej také nasekanou petrželku.
Těsto rozděl lžící do připravených hrnků, naplň je zhruba do tří čtvrtin výšky. Hrnky naskládej těsně vedle sebe do širokého velkého kastrolu nebo vysokého pekáče. Ideálně je podlož utěrkou, pokud si nejsi zrovna jistý jejich odolností. Okolo hrnků nalej vroucí vodu, aby sahala do poloviny až tří čtvrtin výšky hrnků. Přiklop poklicí, přiveď k varu a vař od začátku varu 22 minut.
Následně vyzkoušej, jsou-li uvařené - vyjmi hrnek, jídelním nožem objeď knedlík kolem stěn a vyklop ho na prkénko. Knedlík rozkroj uprostřed kuchařskou nití. Je-li i uprostřed těsto pevné a není mazlavé, vyjmi všechny hrnečky a nech je 2 minuty zchladnout, a pak je stejně tak vyjmi. Ideálně pomocí nitě nakrájej plátky do 2 cm a podávej. Vychladlé knedlíky ohřívej na páře.