přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Kroupy propláchni a uvař v osolené vodě doměkka. Postačí vařit asi 25 minut. V mezičase dej do misky sušené houby, zalij je horkou vodou a nech čtvrt hodiny bobtnat.
Poté je vymačkej a nakrájej nadrobno. Oloupej a slisuj česnek, oloupej cibuli a pokrájej jí na kostičky. V pánvi si rozehřej sádlo, přidej cibuli a osmaž dozlatova.
Přidej houby, osol a přidej kmín. Vše dohromady smaž dalších 5 minut, následně zalij připraveným vývarem (stačí krátce povařit bujón ve 200 ml vody) a vše podus asi čtvrt hodiny do změknutí.
Přidej scezené kroupy, česnek a majoránku. Podus dalších 10 minut na mírném ohřevu a podle potřeby podlej trochou vývaru a dochuť.
Na konec přidej máslo a řádně rozmíchej. Houbový kuba se dá připravit také v troubě na 220 ℃ s horním ohřevem.