přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Na pánvičce osmahni na 2 lžících másla plátky nakrájených hub. V rendlíku si připrav omáčku bešamel, tedy rozpusť si 5 lžic másla a přidej vrchovatou lžíci hladké mouky. Za stálého míchání vytvoř světlou jíšku a až ucítíš vůni másla, přidej postupně mléko až do požadované hustoty.
Dobře rozšlehej metličkou a přiveď k varu. Osol a lehce opepři. Omáčku provař po dobu asi 5 minut a před koncem varu přidej 12% smetanu, muškátový květ, vše promíchej a minutku provař. Omáčku přeceď přes jemné sítko.
Přeceděnou omáčku přidej na osmažené houby a zlehka promíchej. Pokud chceš použít sušené houby, namoč je do vlažné vody asi 1 hodinu předem (nakládané houby nejsou vhodné).
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.