přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Na pánvičce osmahneme na plátky nakrájené houby. Zvlášť si připravíme omáčku bešamel, tedy v rendlíku si rozpustíme máslo a přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Až ucítíte vůni másla, přidejte postupně mléko až do požadované hustoty. Dobře rozšlehejte metličkou a přiveďte k varu. Osolte a lehce opepřete. Omáčku provařte po dobu ca 5 minut. Před koncem varu přidejte 12% smetanu a promíchejte. Přeceděnou omáčku přidejte na osmažené houby hotovou omáčku a dochuťte, můžete také lehce posypat najemno nasekanou petrželkou. Pokud chcete použít sušené houby, namočte je do vody asi 1 hodinu předem. Nakládané houby nejsou vhodné.