přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Brambory důkladně omyj, oloupej a nastrouhej na hrubém struhadle. Nastrouhané brambory namoč do mísy s ledovou vodou, ať se Ti nezbarví. Cibuli a česnek oloupej a nasekej najemno (cibuli lze také nastrouhat). Brambory vyjmi z vody a důkladně je vymačkej nebo vysuš pomocí čisté utěrky či papírového ručníku.
V míse smíchej nastrouhané brambory, nasekanou cibuli, česnek, sůl, pepř a nasekaný čerstvý tymián. Pro větší křupavost můžeš přidat lžíci mouky a dobře promíchat. Na pánvi rozehřej směs oleje a másla na střední ohřev.
Vlož směs brambor na pánev do tvaru kruhu o síle asi 1 cm a smaž z obou stran. Hotové hash brows vykládej na výšku na papírovou útěrku. Hash brown je skvělé nejen na snídani, ale hlavně v kombinaci se salátkem.