přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do hlubší pánve dáme 3 lžíce tuku nebo oleje a orestujeme vepřové uzené nakrájené na centimetrové kostičky. Pokud nemáme k dispozici vepřové uzené, můžeme jej bez problému nahradit anglickou slaninou. Po pár minutách restování přidáme na nudličky nakrájenou ideálně červenou cibuli a restujeme společně. Během restování slejeme a nebo v lepším případě vypijeme nálev ze sterilovaného bílého zelí, zelí lehce propláchneme v cedníku a necháme odkapat. Pokud jsou kousky zelí delší, můžeme je překrájet na velikosti lžíce. Do restované uzeniny s cibulí přidáme zelení a opět několik minut zlehka restujeme, na závěr přidáme halušky rovnou z mrazáku. Restujeme, dokud nejsou halušky dobře prohřáté, během restování promícháme směs, aby se nám nepřipalovala, rozhodně nepodléváme vodou, halušky by pak byly blátivé. Dochutíme solí, drceným pepřem, fajnšmekři mohou dochutit mletým chilli nebo kajenským pepřem.