0

Hajducké zelí

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

cibule
cukr
klobása
olej / tuk
paprika mletá
vepřový bůček
zelí kysané

větší cibule, 2 lžíce sádla, 600 g kysaného bílého zelí, 400 g vařeného uzeného bůčku, 150 g dobré klobásy, lžíce mleté papriky, lžička soli a lžíce cukru

čas u plotny
40 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
rendlík a pánev
cena porce
26
počet porcí
4 porce
hodnocení
originální

Jemně nakrájenou oloupanou cibuli osmaž ve větším rendlíku na lžíci sádla dorůžova, přidej v cedníku propláchnuté kysané zelí a dus doměkka.

Mezitím uzený bůček nakrájej na kostky, klobásu na tenká kolečka a obojí opeč na pánvi na zbytku sádla. Přidej mletou papriku, důkladně promíchej, podlej a přidej k zelí.

Ještě chvílí společně podus, dochuť solí a případně lžičkou cukru. Hajducké zelí se skvěle hodí ke světlým masům nebo k bramborovým přílohám.

energie celkem ∽ 2760 kcal
bílkoviny
∽ 88,4 g
tuky
∽ 232,7 g
sacharidy
∽ 49,7 g
z toho cukry
∽ 26,9 g
energie porce ∽ 690 kcal
bílkoviny
∽ 22,1 g
tuky
∽ 58,2 g
sacharidy
∽ 12,4 g
z toho cukry
∽ 6,7 g
Máš nápad na zlepšení nebo je tu chyba?
Recept do práce
Recept YouCook Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Parádní příloha, kterou můžeš doladit anglickou slaninou.

6

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Bramboráčky
Bramboráčky
Stará dobrá klasika v malé verzi do ruky nebo větší verzi pro masovou směs.

9

Recept na levné jídlo
Recept YouCook Smažené brambory
Smažené brambory
Brambory jsou tak luxusní, že se dají jíst samotné.

4

Recept YouCook Pažitkové brambory
Pažitkové brambory
Jednoduchá příloha k mnoha masům.

4

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Pikantní libanonské brambory
Pikantní libanonské brambory
Blízkovýchodní skvělý recept na pečené pikantní brambory.

7

načítání dalších receptů