přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Hovězí nakrájej na kostičky a hned na prkénku osol a opepři. Do kastrolu dej olej a rozpal ho. Vlož maso, jeden celý stroužek česneku a restuj, až se maso krásně zatáhne.
Přidej předsmaženou cibulku, sladkou mletou papriku a rajčatový protlak. Řádně zamíchej a jakmile paprika zpění, zalej 700 ml zeleninového vývaru, který si připravíš rychlým převařením bujónu ve vodě.
Je to rychlé, tak pozor, ať se předsmažená cibulka nespálí. Přidej nové koření, celý pepř a pokud máš, zakápni tekutým kořením. Dus pod pokličkou doměkka a občas zamíchej nebo lehce dolej vodou.
V mezičase vaření si nakrájej brambory na centimetrové kostičky a uvař doměkka zvlášť s jednou lžičkou soli. Jakmile je maso měkké, přidej brambory i s vodou, zahusti sypkou tmavou jíškou do požadované hustoty a vař 10 min.
Dochuť solí, pepřem, majoránkou a strouhaným stroužkem česneku. Na závěr přidej lžíci másla a před podáváním necháme polévku odpočinout 10 min. Pro zvýraznění chuti můžeš přidat špetku chilli a špetku cukru.