přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Frisée salát se slaninou je báječný jako příloha. Na mírném ohřevu povař víno s octem a zredukuj asi na třetinu hrnku. Směs nech vychladnout. V mezičase oloupej cibule a nakrájej na osminky.
Nakrájené cibule orestuj na olivovém oleji, dokud nezačnou lehce karamelizovat. Cibule dej stranou a po nich dokřupava orestuj slaninu nakrájenou na silnější proužky. Orestovanou slaninu nech okapat na ubrousek. Opláchnutý a odkapaný salát rozprostři do servírovací mísy.
V misce smíchej olivový olej s octem a hořčicí, dresink dochuť solí a pepřem, případně kapkou citronové šťávy. Dresinkem přelij salát a důkladně promíchej. Na salát nakladej osmaženou cibuli a slaninu. Před servírováním salát lehce pokapej olivovým olejem a octem balsamico.