přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Frankfurtská polévka má základ v zeleninovém vývaru. Nejdříve si tedy připrav 750 ml zeleninového vývaru, který získáš krátkým převařením zeleninového bujónu. Ve větším hrnci rozehřej 4 lžíce oleje a zasypej 2 vrchovatými lžícemi předsmažené cibulky.
Následně velmi rychle přidej sladkou papriku (v ideálním případě gulášové papriky), velmi krátce zarestuj, aby paprika zavoněla, ale aby se nespálila a ihned zalij vlažným zeleninovým vývarem.
V menším rendlíku si uvař 4 střední brambory pokrájené na drobné kostičky v menším množství osolené vody a trochou kmínu. Brambory slij tak, aby v hrnci zůstalo čtvrt litru vody.
Na pánvi osmaž 4 frankfurtské párky nakrájené na tenká kolečka. Základ polévky vař minimálně 15 minut a následně zahusti tmavou jíškou do požadované hustoty. Přidej brambory uvařené doměkka včetně vody.
Dochuť sypkým polévkovým kořením, solí, pepřem dle chuti. Na závěr přidej opečené párky, 5 minut provař a na závěr přidej polévkovou lžíci másla. Můžeš také přidat nasekanou čerstvou petrželku.