přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Brambory uvař ve slupce ve lžičkou soli osolené vodě po dobu 15 minut. Nech je vychladit, oloupej a nakrájej na plátky. Pánev jemně potři česnekem, přidej cibuli nakrájenou na půlkolečka, pancettu na kostičky a lžíci másla. Na mírném ohřevu pozvolna pancettu s cibulí osmahni. Troubu roztoč na 200 ℃ a usmaženou pancettu podlij sklenkou bílého vína a nech dvě minutky probublat.
Zapékací mísu vymaž olivovým olejem a pokládej první vrstvu brambor tak, aby nezbylo žádné volné místečko. Vrstvu brambor osol, opepři čerstvým mletým pepřem a dej na to pancettu se vším, co máš na pánvi. Zase pečlivě a rovnoměrně rozmísti. Navrch přidej plátky vybraného sýra a zase pokládej další vrstvu brambor.
Zase osol a opepři. Na pánvi si pozvolna zahřej zakysanou smetanu. Až trochu povolí, nalij ji na vrchní vrstvu brambor. Nahoru pak vyskládej další pokrájený sýr. Peč dozlatova asi 35 minut. Při podávání můžeš ještě na porci nastrouhat sýr dle libosti.